Conflict met werkgever

Home » Conflict met werkgever

Hoe om te gaan met conflict met werkgever

Werknemers worden steeds mondiger en weten steeds beter op te komen voor hun rechten. Dit kan leiden tot meningsverschillen. Indien u op de werkvloer een conflict heeft is dat erg vervelend, maar zéker als het conflict met een leidinggevende of werkgever is. Wat moet u doen als u een conflict met werkgever heeft? Wat als de werkgever misbruik maakt van zijn positie?

Wat te doen bij conflict met werkgever?

Bij een meningsverschil of conflict met werkgever is het zaak dit niet te laten leiden tot een verstoorde arbeidsrelatie, het conflict met werkgever kan dan leiden tot ontslag omdat er sprake is van een verstoorde arbeidsrelatie die niet te herstellen is.

Mediation bij een arbeidsconflict

Een veel gevallen is mediation een goede methode om conflicten te beëindigen. Een onafhankelijke derde gaat dan als bemiddelaar zoeken naar een acceptabele oplossing voor alle partijen. Het kan ook zinvol zijn om even een ‘break’ in te lassen, zodat partijen rustig op adem kunnen komen.

Arbeidsconflict en ontslag onvermijdelijk?

Schakel tijdig juridisch arbeidsrecht advies is; wacht niet tot het te laat is! Ook als ontslag onvermijdelijk lijkt, is het raadzaam een jurist arbeidsrecht te raadplegen die u kan helpen ontslag in de juiste banen te leiden.

Neem contact op met Betaalbare Arbeidsjurist en stuur een email naar info@betaalbare-arbeidsjurist.nl of vul het contactformulier op deze pagina in.

Show Comments