Das rechtsbijstand

Home » Das rechtsbijstand

Betaalbare Arbeidsjurist, da’s rechtsbijstand!

Er zijn talloze – bekende en onbekende – rechtsbijstandverzekeraars in Nederland. Een verzekerde werknemer kan een rechtsbijstandverzekering afsluiten voor tien tot tientallen euro’s per maand, afhankelijk van de verzekeraar en verzekering. Wanneer de verzekerde werknemer vervolgens arbeidsrechtelijke vragen of problemen heeft, kan hij gebruik maken van een juridisch adviseur (vaak geen advocaat).

(Verborgen) kosten rechtsbijstandverzekering arbeidsrecht

Het principe van de rechtsbijstandverzekering kan worden vergeleken met de basis-zorgverzekering; doktersbezoeken worden wel vergoed, maar speciale medicijnen of nadere onderzoeken weer niet. Zo dient de werknemer zich ook bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering af te vragen of bijvoorbeeld kosten van een gerechtelijke procedure worden gedekt, of deze ‘bijkomende kosten’ toch voor eigen rekening komen. Zo kunnen de kosten van rechtsbijstand, zélfs als de werknemer verzekerd is, toch flink op lopen.

Lees daarom altijd de kleine lettertjes!

Loont rechtsbijstand verzekeren?

Een verzekerde werknemer betaalt een vaste premie per maand. Over een tijdspanne van meerdere jaren bezien, is de verzekerde werknemer een flink bedrag aan rechtsbijstand arbeidsrecht kwijt. En… dat terwijl veruit de meeste werknemers helemaal nooit in conflict komen met een werkgever.

U betaalt dan ook snel voor zaken waar u nooit gebruik van maakt!

Rechtsbijstand arbeidsrecht verzekeren of niet?

Met de vaste premie per maand en bijkomende kosten, kunnen de totale kosten voor rechtsbijstand arbeidsrecht flink oplopen. Veel werknemers dienen zich dan ook af te vragen, of een rechtsbijstandverzekering wel loont. Rechtsbijstand arbeidsrecht ad hoc hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn!

Voor veruit de meeste werknemers geldt aldus; rechtsbijstand verzekeren? NEE!

Voor gedegen arbeidsrecht advies: bel Betaalbare Arbeidsjurist!

Voor alle vragen en problemen arbeidsrecht kunt u terecht bij Betaalbare Arbeidsjurist. Betaalbare Arbeidsjurist maakt gebruik van standaard tarieven, zo betaald u nooit teveel!

Betaalbare Arbeidsjurist; das rechtsbijstand!

 

Show Comments