Ontslag nemen

Home » Ontslag nemen

Hoe kun je het beste ontslag nemen?

Als werknemer kun je niet zomaar “op staande voet ontslag nemen”, je moet een bepaalde periode bij de werkgever uitwerken. Hoe lang je moet uitwerken, hangt af van hetgeen is overeengekomen in de cao of arbeidsovereenkomst. Is daar niets afgesproken over een opzegtermijn, gelden de opzegtermijnen uit de wet; de duur van de opzegtermijn is dan afhankelijk van de duur van het dienstverband.

Wil je ontslag nemen? Schrijf een ontslagbrief

Het wordt aangeraden om een ontslagbrief te schrijven als je jouw huidige baan wil opzeggen. Deze brief kan kort zijn. Belangrijk voor berekening van de opzegtermijn, is dat er op de ontslagbrief een datum staat. Hieronder kun je een opzet vinden van een ontslagbrief.

Ontslag nemen

Is ontslag nemen de juiste optie?

Wat is de reden van het ontslag? Heb je een andere baan gevonden, de loterij gewonnen, of ga je simpelweg met pensioen? In al deze gevallen, lijkt het op het eerste oog verantwoord om ontslag te nemen.

Niet in alle gevallen is het nemen van ontslag echter verstandig, of de juiste oplossing voor een probleem. Wilt je bijvoorbeeld je baan opzeggen, omdat je wordt gepest op de werkvloer? Terwijl je nog geen andere baan op het oog hebt? Ontslag nemen is dan niet altijd verstandig; je verspeelt namelijk je recht op een WW uitkering.

Neem een jurist arbeidsrecht in de hand die je kan informeren en adviseren over de gevolgen van ontslag en ontslag nemen. Vul het contactformulier in of stuur een email naar info@betaalbare-arbeidsjurist.nl.

Show Comments