Ontslagen, en nu?

Home » Ontslagen, en nu?

Zijn er nog maatregelen te nemen? Ontslagen, en nu?

Ontslag krijgen heeft ingrijpende gevolgen; u moet op zoek gaan naar een andere baan, terwijl alle rekeningen wel gewoon op de deurmat blijven vallen. De emoties kunnen hoog oplopen – misschien zit u wel met de handen in het haar… ontslagen, en nu?

De ontslagprocedure; UWV of rechtbank

Indien u het niet eens bent met uw ontslag, kunt u het ontslag aanvechten bij de kantonrechter of het UWV. Misschien kunt u het ontslag voorkomen, of houdt u er in ieder geval een vergoeding in geld aan over, zodat u de periode waarin u werkloos thuis zit kunt overbruggen.

In de wet is geregeld of een werkgever het UWV of de kantonrechter moet benaderen voor uw ontslag. Echter, een veelvoorkomende andere wijze van ontslag, is de zogeheten “beëindiging met wederzijds goedvinden”; werknemer en werkgever spreken dan onderling de gevolgen van het ontslag af. 

Deze wijze van ontslag heeft zo zijn voordelen en zijn nadelen. Een groot nadeel is dat de werknemer vaak niet goed op de hoogte is van zijn rechten, terwijl de werkgever wél vaker met het ontslag-bijltje heeft gehakt!

In onderling overleg ontslagen, en nu?

Stuurt uw werkgever aan op het ontslag in onderling overleg? Ook in die gevallen is het raadzaam contact op te nemen met Betaalbare Arbeidsjurist. Zelfs als uw werkgever te kennen geeft dat zijn voorstel ‘het best haalbare ontslagresultaat’ voor u is, kan het handig zijn om iemand aan uw zijde te hebben in de boksring.

De voordelen voor u;

  • U hoeft niet direct met uw werkgever te communiceren over alle vervelende zaken die bij het ontslag komen kijken.
  • U wordt niet onder druk gezet door uw werkgever.
  • Met gedegen arbeidsrecht advies kunt u een weloverwogen keuze maken op het moment dat een werkgever u wil ontslaan zonder dat er een controlerende instantie als het UWV of de rechter daar een uitspraak over doet.

Ontslagen, en nu? Wat kan Betaalbare Arbeidsjurist voor u betekenen?

Ú staat bij Betaalbare Arbeidsjurist centraal. Dat betekend dat we op basis van úw persoonlijke werksituatie en úw behoeftes een plan van aanpak opstellen. Soms is namelijk een ontslag onvermijdelijk, en moeten we inzetten op het beperken van een concurrentiebeding of verhoging van de wettelijke ontslagvergoeding.

Bent u al ontslagen met beëindingsovereenkomst, en nu? Neem snel contact op met Betaalbare Arbeidsjurist, u kunt namelijk binnen twee weken terugkomen op uw handtekening! Het is dus mogelijk om achteraf juridisch advies in te winnen.

Bent u bang om (binnenkort) ontslagen te worden? Neem dan contact op met Betaalbare Arbeidsjurist en laat uw gegevens achter bij contact (u wordt teruggebeld).

Show Comments