Proeftijd en ontslag

Home » Proeftijd en ontslag

Doel van een proeftijd in de arbeidsovereenkomst

Mogelijk staat in uw arbeidsovereenkomst een beding over proeftijd en ontslag opgenomen. De werkgever mag dit met u afspreken, als het de eerste arbeidsovereenkomst met u is én het contract voor bepaalde tijd langer duurt dan zes maanden. Wanneer er in uw arbeidsovereenkomst niets over een proeftijd is opgenomen, dan is er ook geen proeftijd van toepassing.

Het doel van een proef tijd voor een werkgever en werknemer is om elkaar beter te leren kennen. Daarnaast wil een werkgever natuurlijk eerst zien of een werknemer geschikt is voor de functie. In principe kunnen beide partijen het arbeidscontract gedurende de proeftijd opzeggen, mits volgens de wettelijke regels wordt gehandeld. Zo mag een werkgever geen misbruik maken van zijn bevoegdheid en moet hij de mededeling binnen een bepaalde periode schriftelijk aan een werknemer geven.

Ontslagen in uw proeftijd?

Wilt u graag advies over het opzeggen van uw arbeidsovereenkomst in de proeftijd of twijfelt u of uw werkgever u had mogen ontslaan ondanks dat u een proeftijd had? Aarzel dan niet en neem contact op met de Betaalbare Arbeidsjurist. Stuur een email naar info@betaalbare-arbeidsjurist.nl of vul het contactformulier

Juridisch advies proeftijd

Show Comments