Recht op WW-uitkering

Home » Recht op WW-uitkering

Wanneer heeft een werknemer recht op WW uitkering

Een werknemer die na afloop van zijn arbeidsovereenkomst in aanmerking wil komen voor een WW-uitkering, dient zich bij het UWV te registeren als werkzoekende. Niet iedereen heeft recht op WW.

Geen recht op WW bij verwijtbare werkloosheid

Een werknemer die verwijtbaar werkloos is geworden heeft geen recht op een WW-uitkering. Het UWV spreekt van verwijtbare werkloosheid wanneer een werknemer op staande voet is ontslagen door de werkgever of als een werknemer de arbeidsovereenkomst op eigen initiatief heeft beëindigd.

Recht op WW en de beëindigingsovereenkomst

Een werknemer die met zijn werkgever een vaststellingsovereenkomst (of beëindigingsovereenkomst) overeenkomt, ter beëindiging van de arbeidsovereenkomst, wordt door het UWV aangemerkt als verwijtbaar werkloos. Een werknemer heeft dan geen recht op een WW-uitkering.

Het is in een aantal gevallen toch mogelijk om uw WW-uitkering te behouden. Een arbeidsrechtjurist kan u adviseren en bijstaan in de onderhandelingen met uw werkgever. De kosten hiervan worden vaak verhaald op de werkgever.

Juridisch advies recht op WW

Voor vragen over uw ontslag en recht op een werkloosheiduitkering kunt u terecht bij de Betaalbare Arbeidsjurist. Stuur een email naar info@betaalbare-arbeidsjurist.nl of vul het contactformulier

Juridisch advies recht op ww

Show Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *